Derfor er diamanter så populære

Der er få ting der har så sammensat en historie som diamanter og det er en af årsagerne til at det er den absolutte mest populære ædelsten selvom der findes andre der både er dyrere og mere sjældne. De har bare ikke samme fascinerende historie, der både rummer en af verdens smukkeste kvinder og blodig krig.

I 1969 købte skuespilleren Richard Burton den 65 store carat hope diamant for næsen af Cartier til sin hustru. Elisabeth Taylor. Han betalte den dengang enorme sum af 1 mio. dollars for diamanten. Det var det største beløb en privatperson havde betalt for en diamant.

Diamanternes blodige historie

Mange diamanter stammer fra Afrika, verdens ældste kontinent. Et kontinent der også er præget af store og voldsomme interne konflikter og borgerkrige. Mange af landene har store forekomster af diamanter og begge sider af konflikterne er kendte for at ville finansere deres kamp ved hjælp af diamanter. Derfor er det ulovligt at købe og handle med diamanter fra krigsområder. Diamanterne kaldes populært bloddiamanter.

Verdens største diamant stammer fra Afrika

Verdens største diamant blev fundet i Sydafrika i 1905 og var på hele 3106 carat. 2 årtier senere blev den kløvet og der blev lavet hele 105 forskellige diamanter. Den største som hedder Afrika Stjerne og er på hele 530,2 parat, blev senere en del af det engelske kongehus kronjuveler.

Til sammenligning virker den 65 carat store diamant som Burton købte i 1969 ret lille.

Diamanter kommer i alle slags farver

Diamanter kommer i alle former og farver, fra hvide til gule, til blå og røde. De bliver vurderet efter de 4C’er, carat, color, clarity og cut. Jo højere de score på de 4C’er jo mere værdifuld, men der findes kun meget få diamanter i farverne gul, blå og rød og de er derfor meget efterspurgte og værdifulde. Du kan finde diamanter og smykker her https://caratdiamanter.dk/